Doorstroomkoffie

tekst

DoorstroomKoffie Delft

Bij KopieKoffie doen we sinds oktober 2021 mee met het project Doorstroom. Bij ons heet dit project Doorstroomkoffie Delft. Het basisdoel van dit project is dat onze vrijwilligers (en andere deelnemers) goede koffies leren maken op een professionele espressomachine: na afloop van het traject draaien ze hun hand niet meer om voor een lekkere espresso, americano, latte of cappuccino. Aan het einde van het leerproces kunnen de deelnemers een junior-baristacertificaat behalen door middel van een examen dat afgenomen wordt door een officiële examinator van de SCA (Specialty Coffee Association). Daarmee hebben ze een mooi basiscertificaat om, als zij dat willen verder te groeien in de bloeiende koffiewereld.

 

 

tekst

Titel

Maar het doel van Doorstroomkoffie Delft is niet alleen dat de deelnemers koffies leren maken. Ook wanneer werk in de horeca er niet in zit, biedt het traject van Doorstroomkoffie Delft concrete stappen om te groeien in zelfvertrouwen, een verbeterd zelfbeeld en verbeterde taal- en werknemersvaardigheden. De deelnemers hebben skills om trots op te zijn. De impact? Zelfverzekerde mensen die zelfbewust, sterk en met degelijke, veel gevraagde vaardigheden in de maatschappij staan. Hiermee is Doorstroomkoffie Delft een supermooi voorbeeld van de talentontwikkeling die KopieKoffie voor ogen staat.

Bij het project Doorstroomkoffie Delft werken we samen met de praktijkscholen van ProGrotius Delft en Laurentius en met Jongerencentrum The Mall.

Wil je een impressie van Doorstroomkoffie Delft? Bekijk dan dit filmpje van ons Doorstroomkoffie Festival!